Yritystoiminnan kehittäminen
Investoitko uuteen koneeseen tai rakennatko uutta tuotantotilaa? Onko mielessäsi uusi tuoteidea tai kansainväliset markkinat? Etsitkö ammattitaitoista työvoimaa tai löytyykö omasta yrityksestäsi itsensä kehittäjiä?
Ota rohkeasti yhteyttä! Käydään yhdessä läpi yrityksesi ajankohtaista tilannetta, laaditaan hankesuunnitelma ja selvitetään mahdollisuudet julkiseen tukeen sekä täytetään yhdessä mahdollinen rahoitushakemus, laskelmat ja muut tarvittavat liitteet.
Yritysrahoitus – Oikeanlaista rahoitusta yrityksellesi
Onko yritykselläsi kehittämisidea tai investointisuunnitelma, jonka toteuttamiseen tarvitsette ulkopuolista rahoitusta? Mietittekö miten parantaisitte kannattavuutta tai saisitte kassavirrat vauhtiin? Yrityksen kehittämiseen on mahdollisuus hakea erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Kehittämisen kokonaisrahoitus muodostuu usein eri rahoituslähteistä. Yrityksen kehittäminen vaatii suunnittelua ja laskelmia, jotta uudelle toiminnalle on mahdollisuus saada ulkopuolista rahoitusta. Autamme yritysrahoitukseen liittyvien suunnitelmien ja laskelmien laadinnassa sekä itse yritysrahoituksen hakemisessa. Lue lisää rahoitusvaihtoehdoista
Etsitkö yrityksellesi uutta toimitilaa tai tonttia?
Paikallinen yrittäjä, autamme alueella toimivia yrityksiä löytämään uudet toimitilat tai yritystonttivaihtoehdot Jämsästä. Voit tutustua Jämsän kaupungin toimitila- ja tonttihakemistoon.
Myllymäen Yrityspuiston alueella on noin 16 hehtaaria rakennusvalmiita tontteja teollisuuden ja teknisten palveluiden tarpeeseen. Tontteja on kaavoitettu 31 kappaletta. Niiden pinta-alat vaihtelevat 2 000 – 18 000 neliömetriin. Tonttien koko on räätälöitävissä tarpeen mukaan. Katso tarkemmat tiedot Myllymäen Yrityspuistosta.
Rekrytointi ja osaaminen
Etsitkö työntekijää tai tarvitsetko tukea yrityksesi osaamisen kehittämiseen? Haluatko olla vaikuttamassa tulevaisuuden työntekijöiden uravalintoihin?
-
Mikä on palkkatuki?
Palkkatuki on rahallinen tuki, jolla työvoimaviranomainen korvaa työnantajalle osan työttömän työnhakijan palkkauskustannuksista. Työvoimaviranomainen päättää tuen myöntämisestä.Kenelle palkkatukea maksetaan?
Palkkatukea voivat saada kaikki työnantajat lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia.Millaiseen työhön palkkatukea voi saada?
Palkkatukea voi saada normaaliin työsuhteeseen tai oppisopimuskoulutukseen. Työ voi olla koko- tai osa-aikatyötä. Työsuhde voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen.Miksi palkkatukea maksetaan?
Palkkatuetun tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä silloin, kun hänellä on puutteita ammatillisessa osaamisessa tai tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle. Tuki on korvausta siitä, että työnantaja käyttää tavanomaista enemmän aikaa työntekijän ohjaamiseen.Palkkatuen saamisen edellytyksiä
Työsuhde ei saa alkaa ennen kuin tuen myöntämisestä on tehty päätös. Palkattavan henkilön tulee olla ilmoittautunut TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Työnantajan tulee maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja hoitaa lakisääteiset velvoitteensa kuten verot.Paljonko palkkatukea voi saada?
Työnantaja, joka palkkaa työttömän työnhakijan, voi saada taloudellista tukea palkkatukena 50 prosenttia palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen työllistämiseen voi saada tukea 70 prosenttia. Eräissä tilanteissa yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta voi saada palkkatukea 100 prosenttia palkkauskustannuksista. Tukea maksetaan 1 260–2 020 euroa kuukaudessa tuen myöntöperusteen mukaan. Työnantajana sitoudut maksamaan palkkatuetulle työntekijälle työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai tavanomaista ja kohtuullista palkkaa, jos sovellettavaa työehtosopimusta ei ole.Mistä ja milloin palkkatukea voi hakea?
Palkkatukea haetaan ennen työsuhteen alkamista työvoimaviranomaiselta, yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelusta tai verkosta tulostettavalla lomakkeella. Palkkatukea voi hakea milloin tahansa, erillistä hakuaikaa ei ole. Kun palkkatuki on myönnetty, on mahdollista hakea myös kuntalisää.Lisätietoa palkkatuesta: https://tem.fi/palkkatuki , https://tyomarkkinatori.fi/
-
RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina.
- räätälöidään yrityksesi tarpeisiin
- kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta – vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää
- antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeen mukaan
- voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa
ELY-keskus maksaa koulutuksen kustannuksista 70 % ja työnantaja 30 % (ilman alv:a). Työnantajalle ei tule muita kustannuksia.
RekryKoulutus on työelämälähtöistä. Tavoitteena voi olla lisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus. Koulutus sisältää tietopuolista opetusta ja ohjattua työssäoppimista.
Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseesi. Työllistyä voi myös vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen tai yrittäjänä toimeksiantosuhteeseen työnantajan kanssa.
Toimi näin
- Ota yhteyttä paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
- Tee esitys yhteishankintakoulutuksesta. Käytä ensisijaisesti sähköistä lomaketta. Mikäli sähköisen lomakkeen toimittaminen ei ole mahdollista, täytä tulostettava lomake ”Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (TEM607)” ja lähetä lomake paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
- Esityksesi käsittelijä arvioi kanssasi rekrytoitavien henkilöiden koulutustarpeet ja laaditte yhdessä alustavan koulutussuunnitelman yritystäsi varten.
- Koulutussuunnitelman laatimisen jälkeen esityksesi käsittelijä pyytää tarjoukset kouluttajaehdokkailta julkisten hankintamenettelyjen mukaan. Valitset kouluttajan yhdessä esityksesi käsittelijän kanssa. Käsittelijä tekee kouluttajahankinnan julkisten hankintojen säädösten mukaisesti huomioiden työnantajan toiveet. Koulutuksen toteutuksesta tehdään hankintasopimus.
- Sovitte yhdessä koulutuksen markkinoinnista ja siitä, miten yritys on esillä tiedotuksessa.
- Sovit yhdessä kouluttajan ja esityksesi käsittelijän kanssa opiskelijoiden valinnasta. Opiskelijavalinnassa voidaan käyttää myös soveltuvuuden arviointia ja testejä sekä muita asiantuntijoita.
- Koulutuksen aikataulut, sisällöt ja työssäoppiminen toteutetaan asetettujen tavoitteiden ja hankintasopimuksen mukaan.
- Osapuolet seuraavat ja arvioivat koulutuksen toteutusta yhdessä.
- Työnantajana solmit työsuhteet niiden kanssa, jotka ovat suorittaneet koulutuksen hyväksytysti
Lisätietoa: http://tyomarkkinatori.fi